NOUTATI

Virusul West Nile omoară o femeie care nu a ieșit din tara

O femeide a murit din cauza virusului provocat de țânțar, West Nile. Simptomele au apărut la jumătatea lunii august și au inclus febră, frisoane, dureri de cap și dezorientare.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Sibiu, o femeie în vârstă de 73 de ani din Sibiu a murit sâmbătă după ce s-a infectat cu virusul West Nile.

Simptomele au apărut la jumătatea lunii august și au inclus febră, frisoane, dureri de cap și dezorientare. Femeia a fost internată la ATI, însă starea sa s-a deteriorat rapid.

Autoritățile au efectuat o anchetă și au stabilit că pacienta nu a călătorit în zone cu activitate cunoscută a populației de țânțari sau în alte țări. Pe 24 august, DSP Sibiu a primit rezultatul pozitiv pentru setul 1 de probe de laborator.

Virusul West Nile este transmis prin înțepătura de țânțar și poate cauza simptome severe, inclusiv meningită și encefalită.

Este important să se ia măsuri de precauție pentru a preveni înțepăturile de țânțari, cum ar fi purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea de repelente de țânțari și evitarea zonelor cu activitate ridicată a țânțarilor în timpul serii și nopții.