NOUTATI

VIDEO – Succesul Inaugurării Ceremoniilor Sfântului Ierarh Nifon din Târgoviște, 4000 de Tineri Înălțând Spiritualitatea Românească

Timp de două zile pline de emoție și evlavie, Târgoviște a găzduit ceremoniile impresionante dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. Evenimentul a adunat în jurul său o masă impresionantă de aproximativ 4000 de tineri, în ziua de joi, 10 august 2023.

Deschiderea solemnă a avut loc printr-un slujbe de Vecernie, care s-a desfășurat pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei din Târgoviște, locul în care sunt păstrate moaștele Sfântului Ierarh Nifon. Cu o atmosferă plină de respect și evlavie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a premiat pe cei 19 elevi remarcabili, care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”. Alături de aceștia, au fost recunoscuți și cei 23 de profesori îndrumători care i-au ghidat pe tinerii promițători și au contribuit la succesul lor.

După aceasta, a avut loc impresionantul Pelerinaj al Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, care a pornit de la Catedrală și s-a desfășurat prin centrul istoric al orașului. Pelerinajul a cuprins și oprirea la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, simboluri ale spiritualității românești care au marcat istoria poporului nostru. În timpul procesiunii, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon a fost purtată cu mândrie de către participanții tineri din parohii, elevii de la școlile din Târgoviște, studenții de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România.

Această manifestare religioasă de anvergură a reprezentat o ocazie unică de a uni tinerii într-un spirit de comuniune și de a promova valorile spirituale și culturale ale poporului român. Demn de remarcat este faptul că evenimentul a reușit să atragă un număr atât de mare de participanți, demonstrând astfel importanța pe care tânăra generație o acordă păstrării și promovării tradițiilor noastre autentice.

Astfel, prin inaugurarea acestor ceremonii contemplative, tinerii au avut ocazia de a se conecta cu spiritualitatea și cultura românească, subliniind astfel importanța lor în societatea contemporană. Să sperăm că această inițiativă frumoasă va continua să inspire și să mobilizeze tinerele generații în viitor, consolidând astfel legăturile noastre culturale și spirituale dincolo de trecerea timpului.