NOUTATIOPINII

Video: Cumpărarea ouălor de țară: responsabilitatea și siguranța în alegerea locului de achiziție în perioada sărbătorilor pascale

Avantajele și pericolele cumpărării ouălor de țară în perioada sărbătorilor pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, mulți oameni caută să cumpere ouă de țară pentru obiceiurile și mâncărurile tradiționale. Este important să fim conștienți atât de avantajele, cât și de pericolele la care ne expunem atunci când cumpărăm ouă de țară. Acestea sunt mai gustoase, dar trebuie să știm exact de unde provin. Dacă sunt trecute de termenul de garanție de aproximativ 30 de zile, în funcție de condițiile de păstrare, pot provoca boli grave.

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Dâmbovița a explicat într-un interviu pentru Gazeta Dâmboviței că poate fi periculos să cumpărăm ouă de la producători neacreditați. Un producător nesupravegheat nu oferă garanția că păsările de la care provin ouăle sunt sănătoase și nu putem avea nici certitudinea prospețimii ouălor.

Dacă ouăle sunt comercializate în locuri supravegheate din punct de vedere sanitar-veterinar, responsabilitatea revine celor care supraveghează această activitate. Dacă ele sunt cumpărate din locuri neautorizate și nesupravegheate de către Inspectorii Direcțiilor Sanitar-Veterinare, responsabilitatea revine cumpărătorului.

„Atunci când sunt comercializate în locuri care sunt supravegheate din punct de vedere sanitar-veterinar, întreaga responsabilitate ne revine nouă, celor care supraveghem această activitate, iar în condițiile în care ele sunt cumpărate din portbagajul mașinilor, din locurile care nu sunt autorizate și nu sunt supravegheate de către Inspectorii Direcțiilor Sanitar-Veterinare, întreaga responsabilitate revine cumpărătorului”, explică Sandu Tolea, Directorul DSV Dâmbovița.

Așadar, dacă dorim ouă de țară și vrem să ne asigurăm că ele provin de la păsări sănătoase, ar trebui să le cumpărăm din locuri supravegheate sanitar veterinar, cum ar fi Piața 1 Mai din Municipiul Târgoviște.

Urmariti-ne pe Google News

×
DAMBOVITANOUTATIPRIMARIA TARGOVISTESOCIAL

Cristian Stan: Calea Luminii, joi seară, la Târgoviște! Un eveniment unic, încărcat de semnif...