NOUTATI

Ursul agresiv din incinta Școlii – A fost impuscat la 30 metri de scoala

Urs împuşcat în curtea unui liceu din Harghita. Un vânător l-a omorât după ce animalul a devenit agresiv. Într-un eveniment neașteptat și alarmant, un urs a intrat în incinta liceului ‘Venczel Joszej’, aducând pericol iminent pentru sutele de elevi aflați în școală. A fost necesară o acțiune decisivă și rapidă pentru a asigura siguranța tuturor celor prezenți.

Viceprimarul Bors Bela a declarat pentru AGERPRES că situația amenințătoare a fost rezolvată prin cea mai sigură opțiune disponibilă – împușcarea animalului. Explicând procedura care a dus la această decizie extremă, viceprimarul a spus: „Prima opțiune era alungarea, a doua tranchilizarea și a treia împușcarea.” Cu toate acestea, datorită poziției ursului într-un copac la doar 30 de metri de școală și a prezenței sute de elevi, nu exista posibilitatea de a-l alunga sau de a-l tranchiliza.

Viceprimarul a dezvăluit că întregul proces s-a desfășurat în condiții de siguranță și niciun elev, cadru didactic sau localnic nu a fost pus în pericol. Menționând opțiunile disponibile și imposibilitatea de a le utiliza, a mai adăugat: „Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol, așa că comisia a hotărât în unanimitate că ursul trebuie împușcat.” Împușcarea a avut loc la ora 07,40 minute de către un vânător din asociația cu care Primăria Miercurea Ciuc are contract.

Animalul a devenit aparent agresiv în momentul în care echipa de intervenție s-a apropiat de el, încercând să coboare din copac și să fugă. Această situație nefericită arată gravitatea problemelor cu care se confruntă comunitatea în viitorul apropiat, în cazul în care astfel de incidente continuă să apară.