NATIONAL

Urși cu guler alb, surprinși în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Imagini rare cu animalele sălbatice

O familie de urși cu guler alb, o caracteristică genetică foarte rară la specia urs brun, a fost filmată de camerele de monitorizare a faunei sălbatice din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, situat în Munții Șureanu, în județul Hunedoara.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a parcului natural, care a explicat că fenomenul este întâlnit destul de rar la ursul brun și că nu este vorba de o specie nouă de urs asiatic sau de o vopsea aplicată pe blana animalelor.

Urșii cu guler alb, o femelă adultă și un pui, se plimbau prin pădurea din rezervația naturală, care se întinde pe aproape 40.000 de hectare și care adăpostește numeroase comori ale naturii, cum sunt cascadele, cheile, peșterile și izvoarele subterane.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina este cunoscut și pentru faptul că aici se află izvoarele râului Strei, râul legendar al Sargeției în care Decebal ar fi ascuns comorile dacilor. De asemenea, în apropiere se află și Sarmizegetusa Regia, capitala statului dac.