NOUTATI

Un bătrân nevinovat a fost batut de un șofer amendat de fiul său polițist.

Un caz de ultraj care a avut ca victimă tatăl unui agent de poliție din Dâmbovița este pe rolul Curții de Apel Ploiești.

Agresorul, un individ cu antecedente penale în Spania, a fost nemulțumit de o amendă primită pentru încălcarea legii circulației și a decis să se răzbune pe bătrânul care locuia singur la o moară.

L-a chemat la poartă, l-a înjurat, l-a amenințat cu ”țiganii din Ferentari” și l-a lovit cu pumnii și picioarele, provocându-i răni care au necesitat îngrijiri medicale.

Agresorul a negat fapta și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a împiedica aflarea adevărului. A angajat martori falși, a ascuns și distrus imaginile de pe camerele de supraveghere, și-a instruit fratele și soția să mintă la audieri.

A acuzat că bătrânul este un alcoolic care se rănește singur când cade în șanțuri. Însă nu a știut că telefonul său era interceptat și că toate discuțiile sale compromițătoare au fost înregistrate.

Bătrânul, în schimb, a acceptat să facă un test poligraf, care a demonstrat că spune adevărul.

Judecătorii de la Găești l-au condamnat pe agresor la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, apreciind că acesta a depășit limitele normale ale dreptului la apărare și a manifestat o atitudine ostilă, tendențioasă și sfidătoare.

Agresorul a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, care urmează să se pronunțe pe 25 octombrie.