NOUTATI

Un băiat de nouă ani declanșează un incendiu premeditat. Nu s-a lasat pana nu a reusit.

Incendiul dintr-un bloc de locuințe din municipiul Tecuci, care a avut loc în urmă cu câteva zile, a adus la suprafață un act de vandalism incredibil, comis de un copil în vârstă de doar nouă ani. Băiatul a fost căutat de polițiști timp de aproape 24 de ore după ce a dat foc unui cărucior în scara blocului, punând în pericol viața locatarilor și provocând pagube semnificative.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, copilul din Tecuci a premeditat totul cu grijă și atenție. Fiind pregătit, băiatul a venit cu o cutie de chibrituri și, fără să fie văzut de cineva, a încercat de mai multe ori să aprindă căruciorul. Planul său a reușit, iar în mai puțin de trei minute flăcările s-au răspândit pe cărucior și au ajuns și la panoul electric de lângă, periclitând siguranța întregului bloc.

Momentul în care băiatul a dat foc căruciorului a fost surprins de camerele de supraveghere, care au redat fapta sa de neconceput. Imaginile filmate arată cum băiatul, după ce a dus la bun sfârșit actul său condamnabil, a ieșit bucuros din bloc, neavând nicio remușcare pentru ceea ce a făcut.

Impactul incendiului a fost devastator. Fumul gros inundând scara blocului a pus în pericol viața locatarilor, iar intervenția promptă a pompierilor a fost esențială pentru evacuarea oamenilor și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au existat victime și toți locatarii blocului au fost în siguranță.

Autoritățile au reacționat rapid la acest incident grav, deschizând un dosar penal în acest sens. Băiatul și mama sa au fost duși la sediul Poliției pentru a fi audiați și pentru a se clarifica circumstanțele acestui act de vandalism. Cercetările continuă în vederea stabilirii cauzei și a posibilelor motivații ale băiatului în comiterea acestui gest periculos.