NOUTATI

Ultima ora: Coduri de avertizare meteo extinse duminica in Romania. Scapa doar 8 judete!

Aproape intreaga tara este vizata duminica, 11 iunie, de atentionari Cod portocaliu si Cod galben de ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice. Meteorologii au emis avertizari care acopera cea mai mare parte a Romaniei si care sunt valabile pana marti, 13 iunie.

Primul Cod galben de vreme severa a intrat in vigoare la ora 11.00 si expira diseara la ora 23.00. In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei si local in Muntenia. Fenomenele se vor manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii. Cantitatile de apa vor ajunge izolat la peste 30 l/mp.

De la ora 12.00 a intrat in vigoare un Cod portocaliu de ploi puternice, valabil pana diseara la ora 21.00. Sunt vizate judetele Salaj, Cluj, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamt si Harghita si zona montana a jud.Maramures, Bihor, Alba, Bistrita-Nasaud,Mures si Bacau.

Se anunta ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 40-50 l/mp si pe arii restranse 60-70 l/mp.

Urmariti-ne pe Google News