NOUTATI

Uimitoarea Poiană cu Narcise de la Negrași, un loc fermecat din Argeș

Dacă ești un iubitor de natură și nu ai auzit încă despre Poiana cu Narcise de la Negrași, trebuie să știi că este un loc deosebit din România în care trebuie să ajungi măcar o dată. Acest loc fermecat este o rezervație naturală de interes național, protejată și ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei, dar și pentru valoarea sa peisagistică.

Pe o suprafață de 4,1 hectare, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, Poiana cu Narcise de la Negrași se transformă într-un covor imens, colorat și parfumat de milioane de flori. Aceste narcise sunt numite popular „coprine” de localnici, dar au și alte denumiri în alte zone ale țării, cum ar fi „ghiocei de munte”, „cocorițe”, „zarnacade” sau „rușculițe”.

Narcisa de câmp de la Negrași este de origine mediteraneană și se deosebește de narcisa de grădină. Florile fragile de la Negrași au o coronulă cu margini roșii și petale de culoarea untului, oferind o frumusețe delicată și unică.

În prima duminică din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor pentru a celebra înflorirea lor. Acest eveniment atrage un număr mare de turiști din întreaga țară și din străinătate.

Situl rezervației este situat în satul Negrași, la aproximativ 15 km distanță, spre sud, de autostrada București-Pitești. În apropierea acestui paradis al florilor se află și rezervația faunistică Corbi-Ciungi, din județul Dâmbovița.

Poiana cu Narcise de la Negrași este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și peisagistic), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Negrași. Pentru a ajunge aici, poți folosi drumul european E81 sau drumul județean DJ703B.

În concluzie, Poiana cu Narcise de la Negrași este un loc uimitor care merită vizitat de către toți iubitorii de natură și frumusețe. Este un loc în care te vei simți ca într-un basm, în mijlocul unui covor de flori colorate și parfumate, care îți va rămâne în suflet pentru mult timp.

Urmariti-ne pe Google News