NOUTATI

Trotinetele electrice și gunoiul poluează Râul Dâmbovița din Centrul Capitalei

Locuitorii din București care au vizitat centrul orașului au fost martorii unui spectacol dezolant: mai multe trotinete electrice au fost descoperite în apele râului Dâmbovița. Autoritățile au intervenit pentru a drena râul, dar după ce nivelul apei a scăzut, au ieșit la iveală nenumărate trotinete, împreună cu diverse obiecte și gunoaie care poluează cursul apei. Imagini filmate de reporterii BdB și Digi24 ilustrează tristețea peisajului râului împânzit de gunoaie și trotinete abandonate.

Această situație nu este una nouă, în ultimii ani fiind înregistrate numeroase cazuri de trotinete vandalizate și aruncate în râu. Companiile de închiriere a trotinetelor au făcut eforturi considerabile pentru a recupera astfel de trotinete din râul Dâmbovița și din lacul Herăstrău. În plus, unele dintre acestea sunt irecuperabile, deoarece utilizatorii le deteriorează sistemele GPS, le vopsesc și le vând pe internet sub alte branduri.

Râul Dâmbovița reprezintă un obiectiv de importanță majoră pentru București, cu autoritățile încercând în repetate rânduri să-l transforme într-o zonă de promenadă. Planurile inițiale prevedeau inclusiv spații verzi, piste de biciclete și zone pietonale pe ambele maluri ale râului. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste proiecte nu a fost finalizat până în prezent.

Urmariti-ne pe Google News