NOUTATI

Trei escroci, prinși in Dambovita si Ilfov după ce au făcut videochat intim și au șantajat victimele cu înregistrările

Trei persoane sunt acuzate de trei infracțiuni de șantaj, după ce au înșelat mai mulți oameni pe internet. Aceștia au postat anunțuri false pe un site, oferind servicii intime prin videochat. Apoi, au filmat persoanele care au apelat și le-au cerut bani pentru a nu publica imaginile pe un site. Au reușit să obțină aproximativ 31.000 de lei de la victime.

Polițiștii din Constanța, sub coordonarea procurorului, au efectuat două percheziții la locuințele celor trei suspecți, în județele Ilfov și Dâmbovița. Au găsit și confiscat mai multe probe. Cei doi bărbați, de 30 și 28 de ani, și femeia de 19 ani, au fost reținuți și duși în arest. Astăzi, vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al polițiștilor și luptătorilor din alte patru județe. Cercetările au arătat că suspecții ar fi comis fapte similare în mai multe zone din țară.

Poliția îi îndeamnă pe cei care au fost victimele acestor escroci să depună plângere sau să se informeze la numerele de telefon 0747.216.821 sau 0241.502.626. Nu este necesar să se deplaseze la Constanța, ci pot face plângerea la cea mai apropiată secție de poliție.

Urmariti-ne pe Google News