NOUTATI

Transformare Istorică în Dâmbovița: Drum de Mare viteză pentru a uni A1 cu Titu!”

Într-o veste care va schimba fața infrastructurii rutiere din Dâmbovița, județul se pregătește să adauge un nou drum cu patru benzi la rețeaua sa. Această șosea de mare viteză va face legătura între Autostrada A1 și orașul Titu, promițând să îmbunătățească semnificativ conectivitatea în regiune.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a dezvăluit că proiectul, evaluat la aproximativ 480.000.000 de lei, a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici într-o ședință recentă a Guvernului condus de Marcel Ciolacu. Lucrările de execuție sunt pe cale să fie scoase la licitație publică.

Finanțarea acestui proiect ambițios provine din fonduri externe nerambursabile prin Programul de Transport PT 2021-2027, precum și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Drumul, care se întinde pe o distanță de aproximativ 14 km, începe de la nodul rutier de la Corbii Mari, unde se desprinde din Autostrada A1. Pe o distanță de 2,4 km, acesta se suprapune cu drumul județean DJ 711A. Următorii 11,6 km ai traseului vor fi construiți de la zero, traversând drumurile județene care leagă Potlogi de Zidurile și Pitaru de Odobești. În final, noua șosea de mare viteză se va intersecta cu DN 7, în apropierea Centrului Tehnic Renault din Titu.

Caracteristicile tehnice ale drumului includ o platformă de 19 m lățime, cu patru benzi de 3,50 m fiecare, o bandă mediană de 2 m, acostamente de 1,50 m și un spațiu pentru parapete de 2 m. Proiectul include și amenajarea a 7 intersecții giratorii, dublarea podului peste râul Argeș, un pasaj peste DJ 711A deasupra Autostrăzii A1 și poduri peste râurile Sabar și Șuța, precum și peste canalul de irigații din zonă.

Urmariti-ne pe Google News