NOUTATI

Tragică tentativă de sinucidere: o mamă și cei doi copii ai săi

Mama care și-a aruncat copiii de la etaj i-a trimis mesaje soțului: ‘Nu îi pot lăsa așa ai nimănui, nimeni nu o să îi iubească’ (surse)

BOTOȘANI – Într-un eveniment cutremurător care a avut loc azi-noapte în Botoșani, o mamă tânără de 23 de ani a încercat să-și încheie viața aruncându-se de la etajul al doilea al unui motel, luându-și cei doi copii cu ea. Unul dintre copii, un băiețel de 2 ani, a murit, în timp ce fratele său de 3 ani se află în stare gravă la spitalul Sfânta Maria din Iași.

Potrivit declarațiilor făcute de recepționerul motelului, evenimentul s-a petrecut la scurt timp după ce familia a intrat în cameră. „Am văzut ceva, ca un cearșaf, și erau, de fapt, copiii”, a declarat el, cu vocea tremurândă.

Se pare că intenția femeii a fost să sară de la etaj împreună cu copiii săi, dar, după ce a sărit, a rămas agățată de un pervaz, lăsându-i pe copii să cadă pe betonul de dedesubt.

Înainte de această tragică întâmplare, tânăra mamă îi trimisese soțului său un mesaj text. El a dezvăluit: „Ultima data mi-a trimis mesaj la ora 23:30. Mi-a scris ceva nasol și mi-a zis adio. Am încercat să o sun, dar nu răspundea.”

Poliția care investighează cazul crede că femeia a premeditat totul. În ciuda stării ei emoționale vulnerabile, un negociator a reușit să o calmeze, iar un ofițer de pompieri a imobilizat-o pentru a o împiedica să-și încheie viața.

„Era foarte agitată, repeta obsesiv ‘Ce am făcut, îmi pare rău, nu vreau sa ajung la pușcărie, nu vreau să creadă lumea că sunt criminală'”, a relatat negociatorul.

Femeia a fost transportată la secția de psihiatrie a spitalului Mavromati din Botoșani pentru evaluare, iar autoritățile au inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele care au condus la acest tragic incident.