NOUTATI

Tragedie în Dâmbovița: Minor decedat în accident, șoferul – tatăl său, sub influența alcoolului cu permis suspendat.

Accident fatal în Dâmbovița: Copil de un an și 9 luni decedat în urma imprudenței unui șofer beat cu permis suspendat.

Un eveniment rutier devastator a avut loc joi pe DJ 717, în zona Viforâta, județul Dâmbovița, unde un copil nevinovat, de doar un an și nouă luni, și-a pierdut viața în urma neglijenței unui șofer. Acesta din urmă, sub influența alcoolului și cu permisul suspendat, a pierdut controlul vehiculului și s-a răsturnat.

Conform declarațiilor oficiale ale IPJ Dâmbovița, un bărbat de 37 de ani, originar din Aninoasa, conducea autoturismul pe drumul județean menționat. Într-un moment de neatenție, vehiculul a intrat în coliziune cu un cap de pod situat în apropierea unei proprietăți, răsturnându-se ulterior pe asfalt.

Rezultatele accidentului sunt de-a dreptul tragice. Micuțul care se afla pe bancheta din spate a mașinii, în brațele mamei sale, a decedat, iar conducătorul auto și încă doi pasageri au suferit răni. Testarea alcoolemiei șoferului a relevat o valoare alarmantă de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autoritățile au mai adăugat că dreptul acestuia de a conduce fusese suspendat în perioada 28.06-26.08.2023.

În contextul acestui accident tragic, polițiștii au demarat procedurile de cercetare, întocmind un dosar penal pentru diverse infracțiuni, printre care vătămare corporală și ucidere din culpă, precum și conducerea fără drept în condițiile stipulate de lege.