PRIMARIA TARGOVISTE

Târgoviște investește în viitorul elevilor săi: 82 de tineri vor fi pregătiți profesional prin învățământul dual

Primăria Municipiului Târgoviște a anunțat astăzi că a încheiat două contracte de colaborare cu două companii importante din domeniul mecanic: ASO CROMSTEEL S.A. și SC NIMET SRL. Scopul acestor contracte este de a asigura formarea profesională a 82 de elevi de la Liceul Tehnologic “Nicolae Ciorănescu”, în specializările de operator la mașini cu comandă numerică și mecanic utilaje și instalații în industrie.

Elevii vor participa la un program de învățământ dual, care presupune alternarea între orele de teorie la școală și orele de practică la companiile partenere. Astfel, ei vor dobândi competențe și abilități necesare pentru a se integra pe piața muncii după absolvire. De asemenea, ei vor primi o bursă lunară și alte forme de sprijin material din partea companiilor, care îi vor încuraja să își continue studiile și să își dezvolte cariera.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, care se bazează pe un parteneriat între unitățile de învățământ, operatorii economici și autoritățile locale. Acesta oferă oportunități sporite de educație și formare profesională pentru elevi, preponderent pentru ocuparea unui loc de muncă, pentru calificări profesionale de nivel 3, 4 și 5, conform Cadrului național al calificărilor.

Primăria Municipiului Târgoviște este una dintre autoritățile locale care susțin și promovează învățământul dual, ca o soluție pentru dezvoltarea resursei umane și pentru creșterea competitivității economice a orașului. Prin aceste contracte, Primăria investește în viitorul elevilor săi, oferindu-le șanse reale de angajare și de progres profesional.

👉 Am avut astăzi bucuria de a semna 2 contracte privind formarea profesională prin învățământul dual a unui număr de 82 de elevi.

✅️ Un prim contract, încheiat în baza parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgoviște, ASO CROMSTEEL S.A. și Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, vizează formarea profesională a 26 de elevi în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „operator la mașini cu comandă numerică” și formarea profesională a 26 de elevi, în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „mecanic utilaje și instalații în industrie”.

✅️ Cel de-al doilea contract, încheiat în baza parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgoviște, SC NIMET SRL și Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, vizează formarea profesională a 30 de elevi în domeniul de pregătire profesională „MECANICĂ”, calificarea „operator la mașini cu comandă numerică”.

📚 Elevii vor beneficia de bursă lunară precum si de alte forme de sprijin material din partea companiilor amintite, urmănd să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire.

Cristian Stan

Urmariti-ne pe Google News