NOUTATI

Târgoviște găzduiește cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolul – Babel, cu tema FORME, ce aduce împreună trupe din întreaga lume

În perioada 3 – 11 iunie 2023, Târgoviște va fi gazda celei de-a XI-a ediții a Festivalului Artelor Spectacolul – Babel. Evenimentul va aduce împreună trupe din diverse țări precum Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria și multe altele. Tema acestei ediții va fi FORME, iar organizatorii își propun să faciliteze schimbul intercultural și dezvoltarea de abordări inter/multidisciplinare.

Festivalul Babel F.A.S.T. are ca obiectiv promovarea culturii și a artei, dezvoltarea de noi audiențe și susținerea mobilității culturale naționale și internaționale. Pe lângă acestea, organizatorii se concentrează și pe remodelarea publicului, deschizând orizonturi mai ample de cunoaștere și contribuind astfel la diminuarea decalajului cultural dintre publicul dâmbovițean și publicul marilor orașe culturale din țară și străinătate.

Teatrul „Tony Bulandra” Târgovişte este instituția care organizează acest eveniment cultural de referință, care reunește artiști și trupe de renume din întreaga lume. Festivalul Babel F.A.S.T. a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din România, oferind publicului ocazia de a descoperi și de a se bucura de o varietate de spectacole de teatru, dans, muzică, operă, proiecții de film și multe altele.

Cu tema din acest an, FORME, organizatorii își propun să exploreze diferitele aspecte ale formei în artă și să ofere publicului o experiență culturală inedită și memorabilă. În cadrul festivalului, spectatorii vor putea urmări spectacolele unor trupe remarcabile din întreaga lume și vor avea ocazia să interacționeze cu artiștii și să participe la diverse ateliere și workshop-uri.

Festivalul Artelor Spectacolul – Babel este o oportunitate unică pentru publicul dâmbovițean și pentru vizitatorii din alte zone alețării de a se bucura de un eveniment cultural de talie internațională, care aduce împreună artiști din diverse țări și culturi. Prin intermediul acestui festival, organizatorii își propun să promoveze diversitatea culturală și să faciliteze schimbul de idei și experiențe între artiști și public.

În ultimii ani, Festivalul Babel F.A.S.T. a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, atrăgând un public din ce în ce mai larg și diversificat. Această ediție a festivalului își propune să continue această tradiție și să ofere publicului o experiență culturală de neuitat prin intermediul spectacolelor și activităților diverse planificate în cadrul evenimentului.

Pe durata celor opt zile ale festivalului, Târgoviște va fi transformat într-un veritabil oraș al artelor, cu spectacole, expoziții, proiecții de film, ateliere și multe alte activități culturale. Babel F.A.S.T. este un eveniment cultural de referință pentru Târgoviș și pentru întreaga țară, care oferă ocazia de a descoperi și de a se bucura de artă și cultură de înaltă calitate și de a experimenta diversitatea și bogăția culturilor din întreaga lume.

Urmariti-ne pe Google News