NOUTATI

Târgovişte: Corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din municipiu

Prefectura Dâmbovița a anunțat că vor fi deschise mai multe corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din Târgovişte, în perioada 18-21 iulie, în contextul temperaturilor ridicate anunţate.

Corturile vor fi montate în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul, Piața 1 Mai și Piața Bărăției (Doi Brazi). Cetăţenii se pot răcori, primesc apă rece şi li se măsoară tensiunea.

În contextul temperaturilor ridicate anunţate, Prefectura Dâmboviţa a anunţat că se vor deschide corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din Târgovişte. Corturile vor fi montate în Piaţa Tricolorului şi pieţele din municipiu în perioada 18-21 iulie, în intervalul orar 10.00 – 17.00.

Cetăţenii se pot răcori în corturi, primesc apă rece şi li se măsoară tensiunea. De asemenea, aceștia pot beneficia de asistență medicală în cortul instalat în Piața Mihai Viteazul.

Autorităţile recomandă cetăţenilor să evite deplasările în perioada caniculară, să evite spaţiile aglomerate, expunerea la soare şi efortul fizic intens între orele 10.00 – 17.00. De asemenea se recomandă o hidratare corespunzătoare, purtarea de haine lejere, menţinerea legăturii cu persoanele în vârstă, spre a fi informaţi în legătură cu starea lor de sănătate şi pentru a le putea oferi asistenţă în caz de nevoie.

Iată mai multe sfaturi pentru a vă proteja de caniculă:

  • Beți multă apă, chiar dacă nu vă simțiți sete.
  • Evitați băuturile care conțin alcool sau cofeină, deoarece acestea pot deshidrata.
  • Purtați haine lejere, din materiale naturale, cum ar fi bumbac sau in.
  • Rămâneți în locuri răcoroase, cum ar fi în interior sau sub un copac.
  • Evitați efortul fizic intens, în special în timpul orelor de vârf.
  • Dacă aveți o afecțiune medicală, consultați-vă medicul înainte de a ieși afară în timpul caniculei.
  • Dacă observați pe cineva care are probleme din cauza caniculei, solicitați imediat ajutor medical.

„Având în vedere punerea în aplicare a Hotărârii CJSU (Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, n.r.) nr. 6/2023 privind planul de măsuri pentru prevenirea şi diminuarea efectelor negative ale caniculei, dar şi avertizarea de Cod portocaliu, valabilă pentru judeţul Dâmboviţa, ce vizează un val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat, am solicitat autorităţilor şi instituţiilor cu atribuţii în materie să depună toate diligenţele pentru ca cetăţenii să poată trece cât mai uşor peste efectele caniculei”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Urmariti-ne pe Google News