SPORT

Tânăra sportivă din Dâmbovița devine campioană europeană la karate – o realizare extraordinară

Sportivii de la CS Târgoviște au avut o prezență impresionantă la Campionatul European de Karate Shito Ryu, desfășurat în perioada 20-21 mai, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea. Sub îndrumarea antrenorului Ionuț Munteanu, karateka târgovișteni au obținut rezultate remarcabile, cucerind numeroase medalii la competiția continentală.

Andreea Geană, sportiva de la CS Târgoviște, a devenit campioană europeană la kumite juniori, la categoria 50 de kilograme, învingând toate adversarele întâlnite în concurs. Alți doi sportivi, Lorelley Andrei (kumite juniori – cat. -50 kg) și Ștefania Huiu (kumite juniori – 58 kg), au obținut medalii de argint.

În total, sportivii clubului târgoviștean au urcat de 11 ori pe podiumul de premiere. Pe lângă medaliile de aur și argint, au obținut și mai multe medalii de bronz în diverse categorii. De asemenea, Cristian Zagoneanu, de la Yama Sport Club Târgoviște, a participat la competiție, obținând două locuri 5 la kata kobudo bo – cadeți și kata copii 10-11 ani.

Campionatul European de Karate Shito Ryu a reunit peste 600 de sportivi din 21 de țări, demonstrând încă o dată nivelul înalt al competiției.