NOUTATI

Tânăr de 21 de ani cercetat pentru ca a incendiat garajul unei femei

În urma unor plângeri prezentate poliției de către o păgubită, un tânăr de 21 de ani din comuna Valea Lungă a fost reținut în urma deciziei ofițerilor. Ulterior, magistrații au impus ca suspectul să fie cercetat sub control judiciar.

Operațiunea a fost conducă de polițiștii de la Secția nr. 6 Poliție Rurală Moreni, aflați sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni. Inițial, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

După prezentarea în fața autorităților judiciare, bărbatului i s-a impus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suspectul este acuzat de infracțiunea de distrugere prin incendiere. Se presupune că, în seara zilei de 27 septembrie, sub influența alcoolului, acesta a incendiat un grajd care aparține unei femei de 54 de ani, din Valea Lungă.

Focul a fost stins rapid, fără a necesita intervenția echipelor de pompieri.

În momentul de față, polițiștii continuă investigațiile sub coordonarea procurorului de caz în vederea administrării întregului probatoriu și stabilirii măsurilor juridice appropriate.

Într-o declarație prezentată de IPJ Dâmbovița se precizează că, în cazul de față, procesele urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal specificată de Codul de procedură penală, și în nici o situație nu pot prejudicia principiul prezumției de nevinovăție. Investigarea continuă.