NOUTATI

Summit-ul Comunității Politice Europene: Moment inedit în Republica Moldova cu refuzul Președintei Maia Sandu de a primi sărutul lui Viktor Orban

Republica Moldova a fost gazda unui eveniment istoric joi, când aproape 50 de lideri europeni s-au reunit pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene. Desfășurată la Castelul Mimi, întâlnirea a avut parte de momente memorabile, iar președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost în centrul atenției.

Cu toți reprezentanții țărilor europene prezenți la summit, Sandu i-a întâmpinat pe covorul roșu, schimbând saluturi cu personalități precum Volodimir Zelenski (președintele Ucrainei), Emmanuel Macron (președintele Franței) și Klaus Iohannis (președintele României). Cu toate acestea, un moment inedit a avut loc când premierul Ungariei, Viktor Orban, a încercat să-i sărute mâna președintei moldovene.

Într-un gest neașteptat, Maia Sandu și-a retras mâna, refuzând sărutul liderului maghiar. Acest moment a fost doar unul dintre cele câteva surprinzătoare evenimente petrecute în cadrul summitului desfășurat în Republica Moldova.

Videoclipul care surprinde refuzul președintei Sandu de a primi sărutul lui Orban a circulat rapid pe rețelele de socializare, atrăgând numeroase comentarii și reacții din partea internauților.

Pe lângă acest moment neobișnuit, alte trei evenimente notabile au avut loc la summitul Comunității Politice Europene de la Castelul Mimi. Liderii europeni au discutat în profunzime despre aspecte precum securitatea energetică, lupta împotriva corupției și consolidarea cooperării dintre statele membre.

Cu toate că gestul premierului Orban a generat controverse, acesta nu a umbrit importanța summitului și a discuțiilor purtate între liderii europeni. Summitul a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru Republica Moldova de a-și consolida rolul și importanța în cadrul comunității europene.

În ciuda unor momente inedite și neașteptate, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene a fost un succes și a subliniat angajamentul țărilor europene de a lucra împreună pentru a aborda problemele și provocările continentului.

Urmariti-ne pe Google News