NOUTATI

Stai drace ca ma omoara! A atacat un urs în cap în timp ce dormea. Buimac, animalul a ripostat abia la a doua lovitură primită.

Bărbatul care și-a riscat viața: A atacat un urs cu un par în timp ce acesta dormea. Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea cu parul un urs care dormea liniștit în pădure. Animalul s-a năpustit asupra lui

Un incident de o gravitate extremă a avut loc recent, un bărbat riscându-și viața într-un mod care putea să se finalizeze cu o adevarată tragedie. Inconștient, acesta a atacat un urs adormit cu un par, provocând animalul să reacționeze.

Barbatul a avut norocul să scape cu viață după ce a reușit să se urce în mașină, unde era așteptat de un prieten ce a filmat totul. În discuția surprinsă de camera de filmat, sunt evidente temerile și regretele lui: „Stai drace că mă omoară”.”Eu ti-am zis să nu te duci că sare. Încuie mașina”, se aude vocea prietenului îngrijorat.

Imaginile cu scena uluitoare au fost postate online de către George Garbacea, angajat al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – ANPM. Acesta a ales să prezinte videoclipul drept un exemplu negativ de interferență în viața animalelor sălbatice, criticând decizia bărbatului de a-și risca viața în acest mod nepotrivit.

Omul, provenit dintr-un sat de munte și martor al multor conflicte om-urs, a subliniat importanța înțelegerii faptului că oamenii sunt oaspeții în habitatul ursului. Acesta a subliniat că ursul nu este o ființă blândă, așa cum ne-au învățat desenele animate, ci o ființă sălbatică care se apără și care se teme de om, la fel cum oamenii se tem de ea.

„Cei care aleg să se confrunte cu ursul si încearcă, într-un fel, să „câștige” premiul Darwin, ar trebui să reconsidere această decizie. În schimb, recomand tuturor să păstreze o distanță sigură, să respecte natura și să lase ursul în pace”, a adăugat George Garbacea, subliniind necesitatea respectării spațiului și a vieții animalelor sălbatice.

Sursa foto: colaj captură video Facebook / George Garbacea