NOUTATI

Sorana Cîrstea, dezamăgită de scorul de la US Open: Scorul nu reflectă cum s-a jucat

Într-o dimineață surprinzătoare, Sorana Cîrstea a fost forțată să părăsească competiția în sferturile de finală de la US Open.

Acest lucru s-a datorat unei performanțe impresionante a lui Karolina Muchova, clasată a 10-a la nivel mondial, care a reușit să o învingă cu un scor clar de 6-0, 6-3.

În urma acestei victorii, Muchova se va confrunta cu Coco Gauff, care anterior a eliminat-o pe Jelena Ostapenko cu 6-0, 6-2.

După meci, Cîrstea, originară din Târgoviște, a oferit un interviu pentru Eurosport, împărtășind gândurile ei despre confruntarea cu Muchova.

„Un meci dificil, cred că în seara asta Karolina a jucat foarte bine, din cele cinci întâlniri în seara asta cred că a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat, am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunități pe care nu le-am fructificat… La 3-0 un game lung, apoi la 4-0, 40-15 pe serviciul meu, cred eu că dacă acolo intram din nou în joc, să fac un 3-2, probabil că lucrurile ar fi stat altfel, dar per total în seara asta cred că a jucat mai bine decât mine, merită victoria și a reușit să vină cu soluții la toate planurile mele și, din nou, un meci nu atât de dur cum o spune scorul„

În ciuda înfrângerii, Cîrstea a avut o prezență remarcabilă la US Open, eliminând jucătoare de calibru înalt precum Elena Rybakina și Belinda Bencic. În urma acestei performanțe, românca a primit un premiu considerabil de 455.000 de dolari. Acest succes recent a propulsat-o și în clasamentul WTA, unde a urcat pe locul 26, fiind acum la doar cinci locuri distanță de cel mai înalt rang al carierei sale.

Urmariti-ne pe Google News