NOUTATI

Solenza facuta praf lovita in depasire. Un bătrân decedat și soția sa grav rănită.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit, iar soția sa, de 75 de ani, a fost grav rănită în urma unui impact violent între autoturismele acestora și o mașină Audi aflată în depășire.

O dimineață obișnuită din Frătăuții Vechi, județul Suceava, a fost marcată de o tragedie cumplită. Miercuri, în jurul orei 10.45, pe DJ 178 F, s-a produs un accident cu consecințe grave.

Potrivit datelor preliminare ale poliției, un tânăr de 23 de ani, identificat ca Popescu Galan, la volanul mașinii Audi, a început depășirea Daciei Solenza, condusă de Constantin Cucoș, bătrânul de 78 de ani. Acesta a inițiat o manevră de viraj la stânga spre un drum adiacent, moment în care a fost izbit violent de Audi din partea laterală stânga. În urma impactului, Audi-ul s-a izbit de gardul unei case.

Pompierii care au ajuns la fața locului au găsit ambii ocupanți ai Daciei încarcerați. Cei doi vârstnici au fost extrași din mașină grav răniți și transportați la Spitalul Municipal Rădăuți. Întristător, bărbatul în vârstă de 78 de ani a decedat în scurt timp după sosirea la spital. Starea soției sale rămâne critică.

O anchetă este în desfășurare pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui accident. Potrivit primelor date, ar părea că șoferul de 23 de ani a început depășirea, după care bătrânul a inițiat virajul la stânga, ieșind în calea acestuia.

Infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă s-au adăugat în acest context dramatic. Merită menționat că tânărul de 23 de ani nu a suferit răni în urma accidentului și etilotestul a arătat că acesta nu consumase alcool.

Din nefericire, acesta este al doilea accident mortal din județul Suceava în debutul lunii septembrie, după o lună august plină de tragedii pe șoselele județului. În primele opt luni ale anului, s-au înregistrat 91 de accidente rutiere grave, în care și-au pierdut viața 51 de persoane și alte 60 au fost grav rănite. Astfel, Suceava a revenit pe locul I în topul nefericit al județelor din România cu cele mai multe victime în accidente rutiere.

Sursa foto: monitorulsv.ro

Urmariti-ne pe Google News