NOUTATI

Șoferul implicat în tragedia din Viforâta, reținut de polițiști

O cameră de supraveghere a suprins tragedia în urma căreia copilașul din autoturism și-a pierdut viața.

Bărbatul care a cauzat accidentul devastator din localitatea Viforâta, comuna Aninoasa, unde un copil de doar un an și 9 luni și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore și și-a petrecut noaptea în Centrul de reținere și arest al IPJ Dâmbovița. Astăzi, acesta va fi prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Recenta modificare legislativă ar putea îngreuna situația șoferului. Conform noii legi, șoferii care provoacă accidente mortale fiind sub influența alcoolului nu mai beneficiază de suspendarea executării pedepsei, fapt care ar putea conduce la o pedeapsă semnificativă pentru bărbat.

Detalii sumbre ale accidentului au fost aduse în atenție. Pe Drumul județean 717, șoferul a pierdut controlul vehiculului, lovind un cap de pod. În urma impactului, mașina s-a rostogolit de mai multe ori pe drum. O cameră de supraveghere din apropiere a surprins aceste momente tragice. Violentul impact a cauzat desprinderea unei roți, aceasta fiind proiectată într-o curte.

După accident, șoferul a fost testat cu etilotestul, arătând o concentrație de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, acesta avea suspendat dreptul de a conduce în intervalul 28.06-26.08.2023.

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au declarat că au fost începute procedurile legale și a fost deschis un dosar penal pe numele șoferului pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducere fără drept.