NOUTATI

Slujba de târnosire a noii biserici din Satul Săcueni, un moment de înaltă spiritualitate în județul Dâmbovița

Într-o atmosferă plină de emoție și solemnitate, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a condus în ziua de duminică, 22 octombrie 2023, slujba de târnosire a bisericii Parohiei Săcuieni, din comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița. Cu hramurile „Sfântul Ierarh Nifon” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, acest locaș de închinare este rezultatul muncii și devotamentului preoților Nicolae Nicuț și Sorin-Nicușor Bute, sprijiniți de comunitatea locală.

Proiectată sub forma unei cruci trilobată cu două turle, biserica a fost construită între anii 2003-2023. Lucrările au fost posibile datorită implicării financiare a Arhiepiscopiei Târgoviștei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Dâmbovița și Consiliului Local al Comunei Gura Ocniței, alături de generoși donatori și enoriașii parohiei. Cu aceste fonduri, a fost posibilă crearea unui lăcaș de cult ce îmbină tradiția religioasă cu elemente arhitecturale și artistice deosebite.

Importanța spirituală a acestei slujbe a fost subliniată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a conferit ceremoniei o înaltă solemnitate. Participanții au avut privilegiul să se închine și să intre în Sfântul Altar, bucurându-se de atmosfera sacrală și de bogăția artistică a frescelor realizate de pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște.

Contribuția preotului Sorin-Nicușor Bute, care a realizat catapeteasma din fier forjat, și a iconarului Mircea Ionescu din satul Crângurile, care a pictat icoanele, au adăugat valoare spirituală și estetică acestui locaș de închinare. Prin implicarea membrilor Consiliului Parohial și a generozității enoriașilor, biserica Parohiei Săcuieni a devenit un simbol al comunității unite în credință și dorința de a-și păstra tradițiile și valorile religioase.

Slujba de târnosire a noii biserici din Satul Săcueni a reprezentat un moment de înaltă spiritualitate și un prilej de bucurie pentru credincioșii din județul Dâmbovița. Cu speranța că acest nou lăcaș de cult va deveni un loc de rugăciune și împărtășire a credinței, comunitatea locală sărbătorește momentul în care biserica și-a deschis porțile pentru a întâmpina credincioșii săi cu dragoste și ospitalitate.

Urmariti-ne pe Google News