NOUTATI

Singura casă din lume cu o cascadă naturală în curte se află în România! Vezi cum arată locuința de vis a unei familii din Argeș

Într-un sat pitoresc din județul Argeș, se ascunde o comoară naturală care atrage anual mii de vizitatori. Este vorba de o casă veche de peste 150 de ani, care are o particularitate unică: o cascadă naturală în curte.

Casa, cunoscută sub numele de „căsuța albastră”, este situată în apropiere de Mănăstirea „Corbii de Piatră”, în satul Jgheaburi, din comuna Corbi. Proprietarii casei, Mihaela și Nicolae Sescioreanu, sunt nepoții Mariei Vlădescu, supranumită „Mama Uța”, care a trăit toată viața în această locuință de poveste.

Casa a fost construită în 1868 de un strămoș al familiei, Ioan Jghebeanu, și a fost păstrată în forma originală de-a lungul timpului. Casa are o grădină plină de flori și un perete de calcar imens în spate, unde se află o formațiune ciudată, despre care localnicii spun că ar fi un os de uriaș pietrificat. Legenda spune că în această zonă ar fi trăit uriași în vremuri străvechi.

Dar cel mai spectaculos element al casei este cascada naturală, care se revarsă peste acoperișul casei și creează un peisaj de basm. Cascada este alimentată de un izvor din apropiere și are o înălțime de aproximativ 10 metri.

Cei care doresc să admire această minune a naturii pot vizita casa gratuit, cu condiția să respecte liniștea și curățenia locului. Proprietarii casei spun că au primit oferte tentante de a vinde casa, dar au refuzat, deoarece sunt foarte atașați de acest loc și de amintirile pe care le au aici. Ei își doresc să păstreze casa ca un monument istoric și natural, care să încânte privirile celor care o vizitează.

Urmariti-ne pe Google News