NOUTATI

Silvio Berlusconi a încetat din viață la vârsta de 86 de ani, în urma complicațiilor.

Fostul premier italian și magnat media, Silvio Berlusconi, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat de vinerea trecută. Berlusconi suferea de leucemie mielomonocitară cronică și starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc, potrivit La Repubblica.

La spital au sosit fratele său, Paolo Berlusconi, și copiii săi, Marina, Eleonora, Barbara și Piervio Berlusconi, cu mașini diferite. Silvio Berlusconi a fost o figură marcantă în politica italiană, conducând partidul Forza Italia și având un impact semnificativ asupra vieții politice, economice, sportive și televizate din Italia.

Silvio Berlusconi a fost un om de afaceri și politician italian, care a deținut funcția de prim-ministru al Italiei de trei ori între 1994 și 2011. A fost fondatorul și liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia, iar în cariera sa politică a fost implicat în numeroase scandaluri și controverse.

În ultimii ani, Berlusconi a fost afectat de probleme de sănătate, inclusiv de leucemia mielomonocitară cronică. În ciuda acestor probleme, el a rămas activ în viața politică a Italiei și a fost un susținător puternic al partidului Forza Italia.

Vestea morții sale a provocat un val de reacții în Italia și în întreaga lume politică. Berlusconi a fost un personaj controversat și influent în politica italiană timp de mai multe decenii, iar moartea sa este o pierdere importantă pentru țara sa și pentru scena politică europeană în general.

Sursa: The Guardian