NOUTATI

Sfânta Parascheva: Un pelerinaj devotat si insemnat atragând peste 330.000 de Credincioși

Sfânta Parascheva, una dintre cele mai importante sărbători creștine, a fost marcată în data de 14 octombrie cu cel mai mare pelerinaj din țara noastră, atrăgând un număr impresionant de credincioși la Iași. Sute de mii de creștini s-au adunat să se roage și să se închine la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, un eveniment anual ce mobilizează creștinii din toate colțurile țării.

Numele Parascheva și-a lăsat amprenta, încă o dată, asupra orașului Iași, fiind epicentrul evenimentelor religioase din România. În cele nouă zile ale celei mai mari adunări ortodoxe din țară, peste 330.000 de credincioși au vizitat racla în siguranță, iar în acest moment, alți 25.000 de persoane așteaptă cu răbdare să se reculeagă în fața acestei sfinte relicve.

Pelerinajul de la Iași a devenit cel mai important eveniment al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, locul unde se celebrează Sfânta Liturghie Arhierească, marcând hramul dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva.

Cu toate că la unele momente timpul de așteptare a depășit 18 ore, devotamentul pelerinilor rămâne neschimbat. Această părtășie mărturisește cu tărie cinstirea pe care credincioșii o aduc Sfintei Parascheva, în fiecare an, prin participarea la acest marș al credinței.

Urmariti-ne pe Google News