NOUTATI

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023 începe în Dâmbovița: Peste 700 de candidați se pregătesc pentru examen.

Astăzi a fost startul sesiunii de toamnă a examenului național de Bacalaureat în Dâmbovița. 785 de elevi, distribuiți în trei centre de examinare, au început să își demonstreze cunoștințele și pregătirea.

Dintre candidații înscriși, astăzi, 381 vor susține proba E.a la Limba și literatura română, dintre care 304 sunt din seria curentă și 77 din seria anterioară. În zilele următoare, 462 vor susține proba E.c, iar 494 proba E.d.

Examenul se va desfășura conform următorului program:

  • 16 august: Limba și literatura română.
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului.
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării.
  • 21 august: Limba și literatura maternă.

Primele rezultate sunt așteptate să fie afișate în data de 25 august, înainte de ora 12:00, cu respectarea prevederilor GDPR. Candidații care doresc să conteste notele vor putea face acest lucru în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 29 august.

Pentru a asigura integritatea examenului, camere de supraveghere video și audio au fost instalate în sălile de examen. Accesul cu diverse obiecte sau materiale care ar putea ajuta la fraudă este strict interzis. Candidații surprinși în încercări de fraudă vor fi eliminați imediat din examen.

Examenul, în sine, se va desfășura într-un interval de trei ore, iar candidații pot folosi doar cerneală sau pastă albastră pentru rezolvare, și creion negru pentru scheme și desene.

Este demn de menționat că, în această sesiune, Ministerul Educației introduce evaluarea digitalizată a lucrărilor, o măsură care nu aduce modificări criteriilor de evaluare sau tipurilor de subiecte, conform comunicatului Inspectoratului Școlar Dâmbovița. Această inițiativă reprezintă un pas important în digitalizarea sistemului de educație și oferă o perspectivă asupra direcției în care se îndreaptă evaluările viitoare.