NOUTATI

Servicii gratuite pentru absolvenții din promoția 2022-2023 oferite de AJOFM Dâmbovița

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informează absolvenții din promoția 2022-2023 că sunt invitați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile gratuite prevăzute de legislația în domeniu și pentru a-i ajuta să se integreze pe piața muncii. Aceștia pot beneficia de servicii precum informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, consultanță pentru deschiderea unei afaceri proprii și alte servicii conform legii. În plus, absolvenții care se angajează cu normă întreagă timp de cel puțin 12 luni pot beneficia de o primă de inserție egală cu 1794 lei.

Absolvenții se pot înregistra în evidența AJOFM Dâmbovița prezentând actul de identitate și o adeverință care să ateste data absolvirii. Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, conform adeverinței eliberate de instituția de învățământ.

Este important de menționat că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj și trebuie efectuată în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor, conform Ordinului MEC nr. 3505/2022 privind structura anului școlar 2022-2023 publicat în Monitorul Oficial. Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 299 lei.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți în interval de 12 luni de la absolvire pot beneficia de subvenții în valoare de 2250 lei prin intermediul AJOFM Dâmbovița.

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la aceste servicii și la actele necesare pentru înregistrare, absolvenții se pot adresa AJOFM Dâmbovița la numărul de telefon 0245 620 635 sau pot accesa site-ul www.anofm.ro, secțiunea formulare persoane fizice/indemnizații de șomaj și venituri de completare.