NOUTATI

Se apropie termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

Pe 25 mai 2023 se încheie termenul pentru depunerea Declarației Unice (DU) privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). Aceasta trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care au realizat venituri sau pierderi din România sau din străinătate în anul de impunere și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Pentru a depune Declarația Unică, se recomandă utilizarea mijloacelor electronice de transmitere la distanță, precum serviciul “Spațiul privat virtual” sau serviciul “Depunere declarații”. Contribuabilii pot depune declarația și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Informații detaliate despre Declarația Unică sunt disponibile pe site-ul ANAF, iar pentru sprijin în completarea și depunerea declarației, contribuabilii pot apela Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor sau pot trimite un e-mail prin intermediul formularului de contact de pe portalul ANAF.

Reamintim tuturor contribuabililor importanța depunerii Declarației Unice la timp și în mod corect, pentru evitarea amenzilor și a altor probleme fiscale.