SPORT

Schimbări majore la Chindia Târgoviște după retrogradare: Marcel Ghergu demisionează, Eduard Stăncioiu în discuții pentru postul de director sportiv”

După încheierea sezonului 2022-2023, Chindia Târgoviște a fost retrogradată în Liga 2, marcând un retur în al doilea eșalon al fotbalului românesc, de unde echipa a promovat în 2019. Această schimbare a condus la o serie de modificări în cadrul clubului, inclusiv plecarea unor jucători. Marcel Ghergu, președintele clubului, și-a prezentat demisia, iar conform ProSport, Marcel Pușcaș și Costel Lazăr sunt în discuții pentru a-i lua locul. În plus, se pare că Eduard Stăncioiu (42 de ani) este în negocieri pentru postul de director sportiv.

Retrogradarea a dus la schimbări semnificative în structura clubului, inclusiv demisia lui Marcel Ghergu din postul de președinte. În legătură cu această situație, ProSport a luat legătura cu bucureșteanul, care a declarat: „Nu am ce să spun, momentan. Nu e nimic concret. Eu, personal, nu sunt în negocieri.”

În urmă cu șase luni, Stăncioiu a afirmat că principiile sale „nu se potrivesc cu direcția în care se îndreaptă ostilitățile în fotbalul românesc”. Fostul portar, format de Sportul Studențesc, a fost implicat într-un incident neplăcut când Adi Mutu a fost numit antrenor la Rapid. Se presupunea că bucureșteanul urma să fie unul dintre asistenții lui Mutu, alături de Bogdan Pătrașcu, dar fanii din Giulești s-au opus.

În plus, fostul portar a declarat că nu mai simte conexiunea cu fotbalul românesc. „Principiile mele nu se potrivesc cu direcția în care se îndreaptă ostilitățile în fotbalul românesc. Nu mă regăsesc… Pur și simplu nu mă regăsesc și consider că timpul meu este mult mai important acum ca să îl dedic unui domeniu în care nu văd ce satisfacții aș putea avea în momentul de față.”

Stăncioiu a jucat pentru 5 echipe: Sportul Studențesc (1998-2006), CFR Cluj (2006-2014), ASA Târgu Mureș (2014-2016), FCSB (2016-2018) și Universitatea Craiova (2018-2019). În 2008, a jucat și singurul său meci pentru echipa națională de seniori a României, un meci amical cu echipa națională din Muntenegru.

Sursa: Prosport