SPORT

Schimbari majore la Chindia dupa retrogradare: Demisia presedintelui, negocieri cu Marcel Puscas si aducerea lui Toni Conceicao

Chindia a retrogradat in Liga 2 in ultima etapa a sezonului trecut, ratand si sansa barajului. In urma acestui rezultat nefericit, au avut loc schimbari importante la nivelul conducerii. Presedintele Marcel Ghergu a demisionat luni seara, declarand ca poate plecarea sa va ajuta clubul sa se reorganizeze si sa adopte o noua strategie. Ghergu a mentionat ca au existat mai multi factori care au dus la retrogradare, printre care jocul doar in deplasare, restante salariale, deconectarea unor jucatori, erori de arbitraj si ghinion. Desi a recunoscut ca poarta si el o parte din vina, Ghergu a precizat ca nu a comis greseli majore care sa afecteze in mod decisiv obiectivul.

Chindia negociaza acum cu Marcel Puscas si Costel Lazăr pentru a prelua functia de presedinte. Puscas este inca presedinte la Universitatea Craiova, dar isi incheie contractul, in timp ce Lazăr este liber de contract dupa despartirea de Petrolul in decembrie 2022. Lazăr a confirmat ca se afla in discutii cu oficialii de la Chindia, cerand clarificarea situatiei lui Ghergu si detalii despre situatia actuala a clubului pentru a avea o imagine clara asupra echipei. Surse din anturajul clubului au dezvaluit ca Chindia are datorii de aproximativ 500.000 de euro catre jucatori.

Pe lista antrenorilor se afla Toni Conceicao, antrenorul pe care Puscas il doreste daca va prelua functia de presedinte. In varsta de 61 de ani, Conceicao a antrenat cel mai recent nationala Camerunului, de care s-a despartit in februarie 2022. Are experienta in fotbalul romanesc, antrenand CFR Cluj in trei mandate si cate unul la FC Brasov si Astra. A castigat doua Cupe si o Supercupa cu CFR Cluj.

Urmariti-ne pe Google News