NOUTATI

Scandalos! Poliţistul care a omorât un tânăr cu bătaia, eliberat din arest. Ce condiţii i-au impus judecătorii

Un caz de violenţă extremă, soldat cu moartea unui tânăr de 32 de ani, a şocat opinia publică din Arad. Un poliţist local, Florin Liber, l-a torturat şi l-a bătut cu bestialitate pe victima sa, în sediul Poliţiei Locale, după ce l-a ridicat de pe stradă, în urma unui scandal. Tânărul a fost lovit atât de puternic, încât i-au fost distruse organele interne. A murit pe drumul spre spital, într-o ambulanţă.

Poliţistul a fost trimis în judecată pentru tortură, iar Tribunalul Arad l-a arestat preventiv. Procesul a început pe 20 decembrie 2023, dar ieri seară, Curtea de Apel Timişoara a decis să-l elibereze sub control judiciar. Asta înseamnă că poliţistul poate fi judecat în libertate, cu anumite restricţii. Trebuie să se prezinte periodic la un judecător, să anunţe orice schimbare de domiciliu, să nu se apropie de părţile civile sau de martori, să nu-şi exercite profesia şi să nu deţină arme.

Decizia magistraţilor a stârnit indignare şi revoltă în rândul familiei victimei, dar şi al societăţii civile. Ei consideră că poliţistul a beneficiat de un tratament preferenţial şi că nu ar trebui să se bucure de libertate, după ce a comis o crimă oribilă.

Urmariti-ne pe Google News