NOUTATI

Scandal învățământului dâmbovițean: Elevul agresiv lovește din nou, instaurând teama în Școala Gimnazială Valea Voievozilor

Într-un nou episod șocant, învățământul dâmbovițean se confruntă cu un scandal devastator în cadrul Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor. Un elev în vârstă de doar 9 ani, aflat în clasa a III-a, a comis un act de agresiune gravă, folosind un scaun metalic pentru a lovi un alt copil. Această incident s-a petrecut joi, 9 noiembrie, pe holul școlii, adâncind frica și neliniștea atât în rândul copiilor, cât și al profesorilor.

Conștienți de gravitatea situației, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție (IPJ) Dâmbovița, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dâmbovița, părinți și profesori se vor întâlni mâine, 13 noiembrie, într-o discuție crucială, cu scopul de a găsi o soluție pentru această problemă extrem de delicată.

Directorul Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor, Mariana Urucu, a comentat și ea despre această nouă incidentă, dezvăluind că comportamentul violent al elevului a început acum 2-3 săptămâni, inițial într-o formă sporadică și apoi devenind tot mai frecvent. În ciuda faptului că școala a luat măsuri treptate, conform legii, situația a escaladat până la punctul în care elevul a ajuns să lovească atât profesori, cât și colegi cu obiecte.

Este important de menționat că elevul a fost transferat la această școală în luna martie a anului trecut și a beneficiat de consiliere psihologică zilnică. În acea perioadă, colaborarea cu consilierii și integrarea în colectivitate au fost bune, iar lucrurile păreau să evolueze într-o direcție pozitivă. Cu toate acestea, în acest an școlar, mama copilului a refuzat consilierea, ceea ce a dus la deteriorarea situației.

Într-o încercare de a rezolva această problemă gravă, conducerea școlii a adresat o scrisoare către toate organismele considerate adecvate pentru gestionarea acestui caz, inclusiv Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Poliție, părinții și CJRAE. În acest context, luni va avea loc o întâlnire la care vor participa toți cei implicați. În ciuda acestor demersuri, elevul continuă să frecventeze școala, generând însă o atmosferă tensionată și plină de teamă pentru elevi și profesori.