NOUTATI

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon la Târgoviște: ceremonii religioase și premierea elevilor olimpici

Târgoviște, capitala spirituală a Țării Românești: ce se întâmplă în această săptămână cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon?

În această săptămână, la Târgoviște, se vor desfășura mai multe evenimente spirituale dedicate Sfântului Ierarh Nifon, care a fost Patriarh al Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești. Moaștele sale se păstrează în Catedrala mitropolitană din oraș. Aceste evenimente sunt organizate de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

Joi, 10 august, ora 18.00, va începe Vecernia pe podiumul din parcul Mitropoliei. Apoi, tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei vor participa la un Pelerinaj prin centrul vechi al Târgoviștei, cu opriri la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni.

În aceeași seară, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon va acorda premii celor 19 elevi care au obținut locurile fruntașe la Olimpiada de Religie și la Olimpiada interdisciplinară „Cultură și Spiritualitate”, precum și celor 23 de profesori care i-au îndrumat.

Vineri, 11 august, ora 7.00, va avea loc Utrenia și Sfânta Liturghie pe un podium lângă Catedrala mitropolitană. Aici vor fi aduse moaștele Sfântului Ierarh Nifon, ale Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Tot vineri, vor fi premiați cei 21 de elevi care au obținut rezultate deosebite la Olimpiadele și Concursurile școlare naționale din 2022.