NOUTATI

Runcu se pregătește pentru cea de-a 31-a ediție a sărbătorii „Răvășitul oilor”

Comuna Runcu, situată în județul Dâmbovița, se încarcă de emoție și pregătiri pentru a găzdui în acest week-end, pe 16 și 17 septembrie, cea de-a 31-a ediție a sărbătorii pastorale „Răvășitul oilor”.

În mijlocul frumuseții naturii, la coama pășunii comunale „Vârf la In”, se va consuma acest mult așteptat eveniment, prilej de sărbătoare și îmbrățișare a tradițiilor locale. Festivalul oferă o platformă de expresie pentru iubitorii muntelui, a tradițiilor românești, a brânzei și a pastramei, reunind într-un spațiu festiv târgul tradițional, spectacole folclorice, tezaurul dâmbovițean cu tradiții și obiceiuri de pe Valea Runcului și o expoziție de produse tradiționale.

Aducând omagiu muncii crescătorilor de animale din Dâmbovița și din alte județe, „Răvășitul Oilor” rămâne un punct de întâlnire pentru cei pasionați de celibrua practică transhumanței. Invitați să sărbătorească împreună, ei vor avea prilejul să își expună munca și să își împărtășească tradițiile.

Pe scena festivalului vor urca artiști de seamă ai folclorului românesc, printre care nume precum Taraful Trivale Pitești, Taraful Bogdan Fieraru Junior – Câmpulung Muscel, Constantin Lătărețu, Florica Radu și mulți alții. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cai pe Hipodromul „Potcoava”.

Sărbătoarea pastorală „Răvășitul oilor” se va încheia într-o notă de solemnitate, cu un frumos foc de artificii. În paralel, tot în acest week-end, județul Dâmbovița se va mândri cu organizarea târgurilor de toamnă în localitățile Titu și Cornești.

Urmariti-ne pe Google News