NOUTATI

România U15, campioană balcanică după ce a învins România U16 la Târgoviște.

România U15, campioană balcanică la baschet feminin după ce a învins România U16 în finală.

Echipa națională de baschet feminin Under-15 a României a cucerit medalia de aur la prima ediție a Jocurilor Balcanice, organizată la Târgoviște, în perioada 27-29 decembrie 2023. Tricolorele au învins în ultimul act selecționata Under-16 a României, cu scorul de 75-54, și au obținut trofeul fără să piardă niciun meci în întregul turneu.

Finala mică a fost câștigată de Bulgaria, care a trecut de Grecia cu 62-49, în timp ce Macedonia de Nord a ocupat locul cinci după ce a învins Moldova cu 83-46.

România U15 a avut o evoluție impresionantă în finală, având trei jucătoare cu dublu-dublu: Ioana Vanessa Velcea (19 puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive), Alexia Babadac (13 puncte, 11 recuperări) și Sara Avram (13 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive). De asemenea, România a avut două jucătoare în echipa ideală a competiției: Neire Mihăilescu (România U16) și Ioana Velcea (România U15), care a fost și desemnată MVP-ul turneului. Cea mai bună marcatoare a fost tot Ioana Velcea, cea mai bună recuperatoare a fost Irina Nebesnaia (Moldova), iar cea mai bună apărătoare a fost Katrina Bozova (Bulgaria).

Lotul României U15, condus de antrenorii Marian Enache și Raluca Mureșan, a fost format din următoarele jucătoare: Ioana Vanesa Velcea, Alexia Babadac, Maira Lungu, Camelia Pop, Mihaela Costan, Alexia Mărcuș, Ștefania Tudor, Ștefania Pallo, Sofia Elena Lapustea, Sara Avram, Blanca Valea și Ana Carp, provenind de la opt cluburi diferite din țară.

Urmariti-ne pe Google News