NOUTATI

România, țara ciorbelor! Cinci rețete autohtone, în topul celor mai bune supe din lume

Românii au o pasiune pentru ciorbe, pe care le consideră un element esențial al mesei de prânz. Ciorbele românești nu sunt doar sățioase și hrănitoare, ci și delicioase, după cum arată și un recent clasament gastronomic realizat de Taseatals, o platformă online dedicată iubitorilor de mâncare.

Potrivit acestui clasament, România are nu mai puțin de cinci ciorbe care se numără printre cele mai bune 50 de supe din lume. Mai mult, una dintre ele este pe locul 4, fiind o creație originală a unei gospodine din Moldova, care a inventat rețeta pentru a-și răsfăța soțul.

Este vorba despre ciorba rădăuțeană, o supă cremoasă de pui cu smântână și usturoi, care a cucerit papilele gustative ale multor gurmanzi. Pe lângă aceasta, alte ciorbe românești care au intrat în topul mondial sunt: supa de pui cu tăieței (locul 13), ciorba de perișoare (locul 19), ciorba de văcuță (locul 21), ciorba de pui (locul 35) și borșul de miel (locul 43).

Aceste ciorbe sunt preparate cu ingrediente proaspete și naturale, precum legume, carne, verdeață și borș, care le conferă un gust autentic și savuros. Ciorbele românești sunt apreciate nu doar de localnici, ci și de turiștii care vizitează țara noastră și care se lasă seduși de aroma și diversitatea lor.

Urmariti-ne pe Google News