SPORT

România revine la Jocurile Olimpice cu echipa de gimnastică feminină după 12 ani de absență. Ce șanse are la medalii?

După o perioadă dificilă pentru gimnastica românească, echipa feminină a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în urma rezultatelor obținute la Campionatul Mondial de la Anvers.

Este prima dată când România va avea o echipă feminină de gimnastică la Olimpiadă după ediția din 2012 de la Londra, unde a cucerit medalia de bronz.

Cu un total de 157,795 puncte, echipa formată din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda s-a clasat pe locul 10 în calificările mondiale și a prins unul dintre cele 12 locuri disponibile pentru Paris. În plus, Ana Bărbosu s-a calificat în finala la individual compus, iar Sabrina Voinea la sol.

Calificarea echipei feminine de gimnastică a României este o veste bună pentru sportul românesc, care are deja 60 de sportivi asigurați pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Totuși, experții și antrenorii recunosc că echipa este încă departe de formația care domina gimnastica mondială în trecut și că va avea o misiune grea în fața adversarelor puternice, precum SUA, Marea Britanie sau China.

Gimnastica românească are o tradiție bogată la Jocurile Olimpice, cu 71 de medalii câștigate, dintre care trei de aur la concursul pe echipe. Ultima medalie olimpică a fost obținută de Cătălina Ponor la bârnă în 2016.

Urmariti-ne pe Google News