NOUTATI

Roboticienii de la Carabella, pregătiți pentru noi provocări internaționale

Echipele de robotică ale Colegiului Național „Constantin Carabella” din Târgoviște se pregătesc intens pentru o nouă provocare internațională: participarea la o competiție de robotică din San Mateo, California, în luna iulie.

Două dintre cele trei echipe ale colegiului vor face parte din acest eveniment, continuând tradiția de succes a roboticienilor din Târgoviște în competițiile internaționale.

Mentori Monica Riza și Liviu Riza au ghidat tinerii roboticieni de la Carabella către performanțe notabile la nivel național și internațional în ultima perioadă. În luna aprilie, echipele „Black Phantoms” și „Under Construction” Târgoviște s-au clasat cu succes la Concursul Național „Științe și Tehnologii”, eveniment finanțat de Ministerul Educației și găzduit de Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești. Echipa „Black Phantoms” a obținut premiul II, iar „Under Construction” a primit o mențiune.

Dincolo de aceste succese naționale, roboticienii de la Colegiul Carabella s-au impus și în competiții internaționale desfășurate în Grecia și Italia în luna martie 2024. Echipa „Black Phantoms” a câștigat competiția din Salonic, în alianță cu o echipă greacă, iar „Under Construction” s-a clasat pe primul loc la etapa din Piacenza, Italia, învingând echipe din mai multe țări.

Această participare la competiția din California reprezintă o nouă oportunitate pentru tinerii roboțiști din Târgoviște de a se afirma pe plan internațional.

Urmariti-ne pe Google News