NOUTATI

Revelion sângeros: Copii mutilați și câini morți din cauza petardelor și artificiilor ilegale

Noaptea de Revelion a fost una tragică pentru mulți români, care au avut de suferit din cauza folosirii necontrolate și ilegale a petardelor și artificiilor.

Zeci de copii au ajuns la spital cu răni grave la mâini, ochi sau alte părți ale corpului, după ce au manipulat materiale pirotehnice periculoase.

Unii dintre ei au avut nevoie de intervenții chirurgicale de urgență, iar alții au rămas cu sechele pe viață.

Petardele și artificiile de Revelion au adus zeci de copii la spital, iar animalele de companie au fost traumatizate de bubuiturile din noaptea de Anul Nou.

Un adolescent a ajuns la urgențe cu bucăți dintr-o petardă în braț, iar o fetiță din Brașov a fost adusă la București cu răni grave la ochi.

În Neamț, o tânără s-a trezit cu pocnitoarea în mașină, iar cinci hectare de vegetație s-au făcut scrum după o țigară aruncată la întâmplare.

În plus, un bărbat de 43 de ani a fost prins de jandarmi când fura o bicicletă chiar în fața lor, în Capitală.

În toată țara, foarte multe cazuri la camerele de gardă, vorbim doar despre Spitalul Grigore Alexandrescu, unde au fost 230 de prezentări.

Dacă vorbim despre această joacă cu artificii, cu petarde, pentru că așa o numesc copiii, 30 de minori au avut traume și răni și 10 dintre ei au fost răniți.

În plus, zeci de câini au fost pierduți sau răniți de Revelion, din cauza petardelor. Unele animale de companie pot chiar muri din cauza traumelor suferite.

Revelionul a fost o noapte de coșmar pentru mulți, iar petardele și artificiile au adus multă suferință și durere.

Este important să fim conștienți de riscurile implicate în utilizarea acestor obiecte și să ne asigurăm că nu punem în pericol sănătatea și siguranța noastră și a celor din jur.

Urmariti-ne pe Google News