Ingrediente:
- Crap porționat 300 – 350g
- Ceapă 1,5 kg
- Ardei gras roșu și alb 1 kg
- Morcov 0,5 kg
- Țelină 0,5 kg
- Cartofi albi 1 kg
- Verdeață (leuștean, mărar, pătrunjel)
- Sare
- Piper
- Lapte
- Făină
- Vin (200 ml)
- Zeamă de la o lămâie și de la o portocală
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
- Crapul eviscerat se sărează și se condimentează, apoi se dă prin lapte și prin făină. Se lasă 15-20 de minute, după care se prăjește la tigaie 10 minute pe fiecare parte.
- Legumele se taie julienne, se amestecă, se condimentează și se așază în tavă la cuptor.
- Deasupra se așază peștele prăjit, se stropește cu vin, se adaugă zeama de la o lămâie și de la o portocală, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru circa 40 de minute.
- Se servește cu verdeață proaspătă (leuștean, mărar, pătrunjel).
Rețeta de crap cu legume la cuptor este:
- Gustoasă și sănătoasă
- Ideală pentru o masă de prânz sau cină
- Ușor de preparat
- Gata în aproximativ o oră