CULINAR

Rețeta de crap cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • Crap porționat 300 – 350g
  • Ceapă 1,5 kg
  • Ardei gras roșu și alb 1 kg
  • Morcov 0,5 kg
  • Țelină 0,5 kg
  • Cartofi albi 1 kg
  • Verdeață (leuștean, mărar, pătrunjel)
  • Sare
  • Piper
  • Lapte
  • Făină
  • Vin (200 ml)
  • Zeamă de la o lămâie și de la o portocală
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Crapul eviscerat se sărează și se condimentează, apoi se dă prin lapte și prin făină. Se lasă 15-20 de minute, după care se prăjește la tigaie 10 minute pe fiecare parte.
  2. Legumele se taie julienne, se amestecă, se condimentează și se așază în tavă la cuptor.
  3. Deasupra se așază peștele prăjit, se stropește cu vin, se adaugă zeama de la o lămâie și de la o portocală, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru circa 40 de minute.
  4. Se servește cu verdeață proaspătă (leuștean, mărar, pătrunjel).

Rețeta de crap cu legume la cuptor este:

  • Gustoasă și sănătoasă
  • Ideală pentru o masă de prânz sau cină
  • Ușor de preparat
  • Gata în aproximativ o oră

Poftă bună!