NOUTATI

Restaurarea Fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște: Valorificarea Patrimoniului Istoric

În Târgoviște, au început lucrările de restaurare și conservare a fostei Școli de Cavalerie, conferindu-i clădirii un viitor strălucitor. Proiectul, care urmărește să redea acestei clădiri importante pentru istoria locală și națională, o valoare de excepție, beneficiază de o investiție totală de aproximativ 22.000.000 de lei. Din acestă sumă, aproximativ 8.000.000 de lei reprezintă fonduri norvegiene nerambursabile, restul urmând să fie asigurată de către Consiliul Județean Dâmbovița.

Școala de Cavalerie, a cărei piatră de temelie a fost pusă în 1907, a găzduit personalități de seamă, iar prin aceste lucrări ample de restaurare și conservare, se dorește păstrarea și valorificarea moștenirii istorice. Proiectul este considerat un omagiu adus istoriei României, județului Dâmbovița și municipiului Târgoviște. Clădirea va fi restaurată și conservată în întregime, urmând să fie consolidate și înlocuite instalațiile interioare, iar curtea Școlii de Cavalerie va fi amenajată astfel încât să devină un obiectiv turistic de referință.

Lucrările de restaurare vor cuprinde fiecare aspect al clădirii, de la subsol până la acoperiș. Astfel, se vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor, se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului, se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central, iar la nivelul șarpantei se va înlocui toată structura veche cu una nouă, cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi. Proiectul include și reamenajarea spațiilor interioare și exterioare, refacerea instalațiilor electrice și termice, precum și amenajarea de spații de expoziție, birouri administrative, muzeale și birouri destinate activității de cercetare.

De asemenea, pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului, iar în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vor fi reamenajate spațiile verzi. La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va deveni un spațiu deschis pentru evenimente culturale relevante, cafenele artistice și literare și va găzdui un centru al istoriei și culturii locale. Aceste renovări vor transforma fosta Școală de Cavalerie într-un punct de reper cultural atât la nivel național, cât și internațional.

Urmariti-ne pe Google News