NOUTATI

Restaurantul Taverna Racilor în inchidere forțată: Nereguli serioase descoperite de Inspectorii ANPC”

În Capitală, în efortul de a asigura servicii de alimentație sigure și de înaltă calitate pentru consumatori, inspectorii ANPC au închis un cunoscut restaurant din parcul Herăstrău, renumit pentru fructele sale de mare. Cu o istorie de încălcări și amenzi repetate, proprietarul restaurantului „Pescobar” trebuia să facă față despăgubirilor semnificative și posibilității de a fi închis pentru un an.

Investigațiile ANPC din ultimele trei luni au dezvăluit o serie de nereguli grave care contravin normelor de sănătate și siguranță. Deși restaurantul a fost închis temporar în urma unui control anterior, acesta pare să fi continuat să funcționeze sub o altă firmă.

Condițiile de depozitare a alimentelor au fost constatate a fi departe de a fi satisfăcătoare, cu mâncarea ținută în condiții improprii, iar unele alimente chiar au fost găsite expirate. În consecință, inspectorii au propus o perioadă de închidere de un an pentru local.

Pe lângă neregulile de bază, auditorii au semnalat probleme grave legate de igienă și siguranță alimentară. Aspectele precum existența insectelor vii, nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate, și multe altele, au contribuit la hotărârea de a închide restaurantul.

Integrând aceste nereguli grave cu nerespectarea continuă a măsurilor de închidere temporară a unității, și cu utilizarea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare, perspectiva de a opri funcționarea localului este justificată și definită.

În acest context, nu doar consumatorii, ci și proprietarii de restaurante și cei din industria alimentară trebuie să dea o importanță deosebită normelor și reglementărilor de bază privind sănătatea și siguranța alimentară pentru a evita astfel de situații neplăcute în viitor.

Urmariti-ne pe Google News