NOUTATI

Razie de amploare în Dâmbovița: Sancțiuni masive și retenții de permise la controalele de noapte ale poliției

În noaptea dintre 6 și 7 ianuarie, ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au realizat o amplă operațiune de control cu scopul de a asigura respectarea legii și a promova un mediu sigur pentru cetățeni. Verificările au vizat în principal combaterea actelor antisociale și aplicarea legii în traficul rutier.

La acest eveniment de supraveghere au participat reprezentanți din diverse divizii, incluzând ordinea publică, siguranța rutieră, combaterea criminalității economice, investigații criminale și criminalistică, precum și membri ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Și-au îndeplinit misiunea remarcabil, identificând patru infracțiuni legate de siguranța pe drumurile publice și aplicând 320 de sancțiuni contravenționale cu suma totală de 111.240 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost pentru încălcări ale normelor de circulație stipulate în Ordonanța de Urgență nr. 195/2002, dar au fost și penalizări potrivit Legii nr. 61/1991.

În plus, au fost reținute 21 de permise de conducere și retras 23 de certificate de înmatriculare. Ca parte a aceleiași inițiative, poliția a sechestrat și 3 metri cubi de material lemnos.

Actele individuale de încălcare s-au întâmplat astfel: un bărbat de 31 de ani din Mărcești a fost prins conducând ilegal pe drumul județean 720 A, deși dreptul său de a conduce fusese suspendat. Într-un caz distinct, un bărbat de 38 de ani din județul Olt s-a aflat la volan pe drumul comunal 31, în ciuda faptului că avea permisul anulat și evidenția semne de intoxicație alcoolică, cu o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum au constatat testele efectuate.

De asemenea, în localitatea Vișina, pe drumul județean 611, polițiștii din Găești au oprit un bărbat de 35 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, șoferii au fost duși la spital pentru prelevarea probelor biologice necesare.

În urma acestor incidente, polițiștii au deschis dosare penale pentru infracțiuni la regimul de siguranță rutieră.

Urmariti-ne pe Google News