NOUTATI

Pui mort de urs găsit atarnat într-un copac. Poliţia suspectează braconaj

Unele surse au susţinut că ursul ar fi fost prins într-un laţ, altele că ar fi rămas blocat între crengi şi nu ar fi putut să se elibereze.

Un caz şocant a fost descoperit în comuna Mărtiniş, din judeţul Harghita, unde cadavrul unui pui de urs a fost găsit suspendat de un copac. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a afla dacă animalul a fost victima braconierilor sau a murit din cauze naturale.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Harghita, leşul ursului a fost semnalat de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din zonă, care au solicitat intervenţia instituţiei. Necropsia urmează să stabilească cauza morţii animalului, despre care se crede că ar fi un pui.

Poliţia Harghita a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc. Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a confirmat existenţa leşului, care a fost coborât din copac de pompierii voluntari.

Imaginile cu trupul neînsufleţit al ursului au stârnit indignare în mediul online, unde au circulat mai multe ipoteze despre modul în care animalul a ajuns în copac. Unele surse au susţinut că ursul ar fi fost prins într-un laţ, altele că ar fi rămas blocat între crengi şi nu ar fi putut să se elibereze.