NOUTATI

Proprietar de Amstaff, amendat cu 11.000 de lei pentru neglijența față de animale

Un bărbat din cartierul târgoviștean Priseaca a fost supus unei amenzi uriașe în urma unor controale efectuate de autorități în luna septembrie, în legătură cu îngrijirea celor doi câini de rasă Amstaff pe care îi deținea. Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au constatat câteva încălcări ale legislației și au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei.

Principala problemă identificată a fost neconformitatea cu legislația privind înregistrarea și identificarea animalelor de companie. Proprietarul nu a efectuat microciparea celor doi câini, nu i-a înregistrat la Asociația Chinologică Română și nu i-a declarat la unitatea de poliție. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru monitorizarea și controlul animalelor domestice și pentru evitarea situațiilor de risc.

Pe lângă aceasta, bărbatul neglijează și provizionarea cu asistență medicală a animalelor sale. Polițiștii au constatat că nu s-au efectuat procedurile necesare de deparazitare și vaccinare a câinilor, punând în pericol sănătatea lor și a celor din jur.

Autoritățile din domeniul protecției animalelor acordă o importanță deosebită îngrijirii și bunei stări de sănătate a animalelor de companie. Legea prevede că toți proprietarii de animale domestice, inclusiv cei de câini, sunt obligați să respecte anumite măsuri de prevenție și să ofere asistență medicală adecvată. În caz contrar, aceștia riscă amenzi considerabile și sancțiuni legale.

Este important să ne amintim că animalele de companie au nevoie de afecțiune, atenție și îngrijire corespunzătoare. Proprietarii sunt responsabili nu doar pentru bunăstarea animalului lor, dar și pentru siguranța celor din jur. Neglijența în acest sens poate avea consecințe grave și poate atrage după sine consecințe legale.

Sperăm că acest caz va servi drept exemplu și că proprietarii de animale vor înțelege importanța respectării legislației și a îngrijirii corespunzătoare a animalelor de companie. Numai prin asumarea responsabilității și prin respectarea măsurilor de prevenție putem asigura bunăstarea și siguranța acestor prieteni necuvântători.