NOUTATI

Proiectul Ambițios al Noului Stadion de Nivel European din Dâmbovița a fost Prezentat

Târgoviște se pregătește pentru al doilea stadion ultramodern: „Dâmbovița Arena”

Dâmbovița se pregătește să găzduiască o arenă sportivă de calibru european. Astăzi, constructorul a dezvăluit proiectul tehnic pentru noul stadion care urmează să fie construit în Târgoviște, pe terenul fostei UM Gară, un spațiu oferit de Consiliul Județean Dâmbovița.

Județul Dâmbovița se pregătește să devină gazda unuia dintre cele mai avansate stadioane din regiune și din țară, care va include:

  • spații pentru sport și comerț;
  • vestiare pentru jucători, atleți și arbitri;
  • săli de antrenament;
  • o sală de recuperare;
  • un spațiu destinat controlului antidoping;
  • un teren de antrenament separat de suprafața de joc.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis că acest proiect este unul „de excepție”.

Târgoviște se pregătește pentru al doilea stadion ultramodern: „Dâmbovița Arena”

Municipiul Târgoviște se pregătește să devină gazda a nu unu, ci două stadioane ultramoderne. După inaugurarea recentă a arenei „Eugen Popescu” pe 19 mai 2023, orașul se pregătește pentru construcția unui al doilea stadion, în apropierea Dâmbovița Mall, pe terenul Consiliului Județean Dâmbovița.

Lucrările la noul stadion, numit „Dâmbovița Arena”, ar putea începe în august 2023. Pe 14 iunie, Consiliul Județean Dâmbovița a predat proiectul tehnic Companiei Naționale de Investiții, care va finanța construcția complexului sportiv.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a participat la prezentarea proiectului tehnic și a descris noul stadion drept „un adevărat complex județean, regional și european”.

„Dâmbovița Arena” va avea o capacitate de 12.402 locuri, o pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare, 100 de locuri pentru biciclete, facilități sportive și comerciale, precum și spații VIP și pentru mass-media. Stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui meciuri din prima ligă a fotbalului național, competiții europene, meciurile naționalei de fotbal și evenimente culturale.

Investiția totală în proiect va fi de 70 milioane euro, dintre care 5 milioane euro vor fi contribuția Consiliului Județean Dâmbovița, precum și terenul alocat pentru construcție.

Urmariti-ne pe Google News