NOUTATI

Progrese semnificative în infrastructura transportului public din Târgoviște: finisarea a două noi autogări și planuri de extindere

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat astăzi, 28 iunie 2023, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările de construcție la stația de capăt (autogara) de pe Șoseaua Găești din Târgoviște sunt acum complete. Mai mult, a dezvăluit că o investiție similară pe Bulevardul Unirii este aproape de finalizare și că autogara principală de pe Calea Ialomiței (zona fostului obor) va fi funcțională la începutul lunii august.

Fiecare dintre aceste autogări este echipată cu camere de supraveghere video, dispune de panouri informative cu tehnologie LED, săli de așteptare, puncte de informare, facilități sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilități și o cameră specială pentru mame și copii. Acestea sunt primele astfel de proiecte finalizate în Târgoviște după Revoluția din 1989.

Aceste dezvoltări sunt parte a unui proiect mai amplu care implică reabilitarea străzilor din oraș pe o lungime totală de 5,4 km, modernizarea stațiilor de călători, construcția a trei noi stații de capăt de traseu, un depou pe Calea Ialomiței și implementarea unor sistem integrat de gestionare a transportului public. Costul total al proiectului se ridică la suma de 42.562.374,36 lei (excluzând TVA) și este finanțat din fonduri europene.

Primarul Stan a subliniat că transportul public din Târgoviște a suferit investiții majore în ultimii doi ani, cu achiziționarea a 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid și planuri de extindere a rețelei de transport public în întreaga zonă urbană a Târgoviște. Această extindere implică achiziționarea de autobuze electrice noi, stații de încărcare pentru autobuze și lucrări de construcție asociate, într-un parteneriat între Primăria Târgoviște și Primăria Șotânga. Costul total al acestui proiect este de 68,075,969.07 lei și va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Urmariti-ne pe Google News